onsdag 5. august 2009

Kyllinger!!! (og bleieslutt!)

Her er hønsehuset sett fra ytterdøren vår.

Her er bilder av kyllingene, mamma Lilly, de andre hønsa og hønsehuset! Vi er så heldige å ha fått 9 friske flotte kyllinger. De var 12 egg, et ubefrukta, to tidlig avdøde foster og 9 små vidunder. En porselensfarga (lys grå), en påskekyllingfarga, 5 svarte og lysegule og to av dem ser ut til å være renrasa porselenfarga Mille fleur (flekkete brun, svart og hvit). Mamma Lilly er i fargen blå i ukjent blandingsrase.

Her har kyllingburet fått plass.

De andre to hønene og hanen er vanligvis ganske interesserte i all pipinga og sprettinga fra kyllingburet, men idag fikk de korn strødd på bakken så prioriteringa låg nok der da ja!


Kyllingburet sett ovenfra. Utrolig hva de roter! Friskt gress m/rotklumper får de hver dag, og det blir et forferdelig søl av det! Men, da er det bare å rydde opp, noe jeg fortjener mastergrad i!

Lilly og hennes 9 søte små! 1 dg gamle.

Lilly og de søte små 1 uke gamle! Ser allerede antydninger til fjær, og de spretter rundt som sprettballer mye mer!


Utrolig vanskelig å få tatt bilde av alle sammen, stående i ro...


Forstyrra de visst i pussinga, men har vi fotosession så skal alle være med!


Her er det søte lille hønsehuset vårt. Neste uke skal vi etterfylle med grus og sand i hønsegården, snakker om at griser pløyer opp og roter men (!) Høns er likegode der ja!

Innsiden av hønsehuset.

Rugekasser til venstre, vaglepinne og gjødselbrett til høyre, under gjødselbrettet står fòrautomat og vannautomat. Skjellsand på gulv og vaglebrett (blir godt,basisk miljø i huset av å strø med skjellsand istedet for spon ca. hver tredje utmøkking av huset)

Da vi har temmelig store naturlige sprekker i veggene av bare ytterkledning (naturlig ventilasjon men også som lus og lignende kan flytte inn i) blir huset desinfisert med gjevne mellomrom.


Mååå jo også fortelle at Nora har sluttet å bruke bleie om dagen denne sommerer! Sååå flink og sååå stolt! Men lite populært at jeg kommer løpende med speilrefleks`en å knipser henne på potta ;-) Denne tutta lar seg ikke pille på nesen nei!

"Mamma gååå uuuuuut!!!"

Ingen kommentarer: